Wie ben ik?

Opleiding en ervaring

Joske van HuygevoortMijn studie Ontwikkelingspsychologie & Sociale psychologie volgde ik aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik heb vervolgens mijn opleiding tot psychotherapeut afgerond binnen de Vereniging voor Cliëntgerichte Psychotherapie (VCgP, nu Vereniging voor Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie – VPeP). In deze vereniging ben ik ook supervisor, leertherapeut en hoofdopleider.
Vanaf 1976 tot nu ben ik als psychotherapeut onafgebroken werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg, hoofdzakelijk in mijn eigen praktijk. Ik ben docent geweest aan de vakgroep Klinische Psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen en bij beroepsopleidingen tot klinisch psycholoog en tot psychotherapeut.  Daarnaast superviseer ik psychologen, psychotherapeuten en medici voor hun professionele activiteiten.

Inspiratie

Ik ben en blijf voortdurend geïnteresseerd in de vitaliteit van de mensen, die zich bij me aanmelden. Hoe blijf je geestelijk gezond? En, als het even niet zo goed gaat, hoe win je je levenslust terug? Hoe ga je om met angsten, problematiek rond levensfase, zingeving en identiteit, stemmingsklachten, depressies, trauma’s, psychosomatische klachten, etc. Samen met de cliënt op zoek gaan naar inzicht en de mogelijkheid tot verandering is voor mij een grote bron van levensvreugde: vuur brandend houden en groeikracht aanwakkeren!

Kunst

Ik houd hartstochtelijk van kunst en van de beelden die in kunst gemaakt en gebruikt worden. Dit is voor mij steeds een bron van inspiratie, studie en inzichten. Ook in mijn therapeutisch werk gebruik ik vaak ‘beelden’, om nieuwe vergezichten te openen, om tijdens een gesprek de mogelijkheid van verandering te onderzoeken. Soms ook, om ‘gewoon’ bij pijn, of schoonheid stil te staan.

In mijn vrije tijd schilder ik, om ervan te genieten, maar ook om ervan te leren.
De ‘kopafbeelding’ van mijn website vertoont willekeurig een uitsnede van een van mijn schilderijen.

Zie verder: CV en factsheet met o.a. registratienummers BIG